Ambachtelijke Slagerij Deken
Edisonstraat 2
1521 TH WORMERVEER
075 628 14 65
info@slagerijdeken.nl
 
Openingstijden:
Maandag : 07:00 - 12:30
Dinsdag : 07:00 - 18:00
Woensdag : 07:00 - 18:00
Donderdag : 07:00 - 18:00
Vrijdag : 07:00 - 18:00
Zaterdag : 07:00 - 15:00
 
1 pond gehakt gratis
bij € 300,- kassabonnen!

We bezorgen in Zaanstad!

We zijn op vakantie van
16-7-2018 t/m 5-8-2018
Puur brood bij Slagerij Deken

Vanaf half Maart gaan wij vrij- en zaterdags Puur brood verkopen!

De broden worden gebakken bij Bakery Instituut.
Het worden 3 verschillende Bollen
  • Desem Meergranen
    • Dit brood is gemaakt van tarwe, rogge, haver en mais, daarnaast een zadenmelange van maanzaad, sesamzaad, lijnzaad en zonnebloempitten.
  • Desem Boule Blanc
    • Dit brood is gemaakt van franse bloem en een roggedesem, het bevat een klein beetje zout, basterdsuiker en boter.
  • Desem Spelt
    • Dit brood is gemaakt van 50% volkorenspelt en 50% speltbloem en een zogenaamd bruhstuck dit is rogge die een dag van tevoren gekookt wordt en in het deeg verwerkt word. Daarnaast wordt en tarwedesem aan toegevoegd.
Al deze broden worden gemaakt zonder toevoeging van broodverbetermiddelen en meel verbeteraars. Het Desem is een mengsel van bloem en water dat 48 uur voor het bakken gefermenteerd wordt. Bij de fermentatie ontstaan melkzuur bacteriën en azijnzuur bacteriën.
Door middel van de temperatuur van het water kan de verhouding van deze bacteriën worden beïnvloed. Dit desem bevat overwegend melkzuur bacteriën. De degen worden een dag van tevoren bereidt en hierdoor rijpt het deeg en verbeterd de smaak.